جفت ماندگی گاو ایرانی

بیماری جفت ماندگی گاو و راه درمان و پیشگیری

بیماری جفت ماندگی گاو و راه درمان آن یکی از مطالب و مقالاتی می باشد، که ما در رابطه با اصول نگهداری و پرورش گاو و گوساله به بررسی آن خواهیم پرداخت. شما دامداران عزیز برای اینکه بتوانید به یک گله سالم و با بازدهی بسیار خوب دست پیدا کنید، باید اطلاعاتی را درباره اصول نگهداری گاو و بیماری های آنها به دست بیاورید. تا با این اطلاعات بتوانید به درستی به پرورش آنها بپردازید و در مواقع مختلف بهترین تصمیم گیری را کنید.

در این بین یکی از بیماری های شایع در بین گاو ها، جفت ماندگی می باشد که می تواند اثرات مخربی بر روی دام شما بگذارد. به این دلیل ما در این بخش از سایت لایو شیپ به صورت دقیق به بررسی موضوع این بیماری و راه درمان بیماری جفت ماندگی گاو خواهیم پرداخت.

جفت ماندگی در گاو

حیوانات نیز مانند انسان در معرض خطرات و بیماری های مختلفی همچون سندرم کبد چرب در گاو و … قرار دارند، که اگر به آنها رسیدگی نشود ممکن است باعث تلف شدن دام شود. به این خاطر شما قبل از شروع فعالیت دامداری باید به شناخت حالات مختلف دام و همچنین بیماری های مختلف آنها بپردازید. تا با داشتن اطلاعات بسیار خوب و جامعی در این باره بتوانید در صورت بروز مشکلی برای گاو با انجام کارهای درست و مثبت باعث بهبود دام شوید. به این دلیل ما سعی داریم تا به صورت کامل و جامع به بررسی بیماری های مختلف دام و علائم آنها بپردازیم. تا با ارائه اطلاعات کاملی در این باره شما بتوانید به شناسایی این نوع بیماری ها بپردازید و با درمان صحیح و به موقع آنها بتوانید به سلامت دام و گله خود کمک بسیار شایانی کرده باشید.

جفت ماندگی دام

در این میان یکی از بیماری های بسیار شایعی که ممکن است برای دام و گاو شما به وجود بیاید جفت ماندگی می باشد. این نوع بیماری اغلب در دوران زایمان و بعد آن بروز می کند، که اگر درمان نشود می تواند باعث ضعف و عفونت دام شود. به این خاطر شما با شناخت این بیماری و علائم آن می توانید با بروز این مشکل در گاو خود، در زمان کوتاهی نسبت به درمان آن اقدام کنید و مانع از ضعیف تر شدن دام خود شوید.

اهمیت بهداشت در نگهداری از دام زنده

در دامداری و پرورش گاو و گوساله اصول و قواعدی وجود دارند، که شما ملزم به اجرای آنها هستید. گاو ها حیوانات بسیار حساسی هستند که باید به صورت اصولی و بسیار خاص از آنها نگهداری کرد تا به نتایج خوبی دست پیدا کرد. در این بین بهداشت مربوط به نگهداری از انواع دام نیز برای بازدهی بیشتر گله بسیار مهم می باشد، و به آن باید توجه کرد.

درمان جفت ماندگی گاو

با رعایت بهداشت و اصول بهداشتی در نگهداری از دام شما می توانید به بازدهی بیشتری نیز دست پیدا کنید. به این صورت وقتی شما به صورت دقیق بهداشت و اصول آن را رعایت خواهید کرد میکروب ها و باکتری های موجود در محل نگهداری دام از بین خواهند رفت، و این امر باعث می شود تا دام دیگر دچار بیماری نشود. و وقتی نیز که گاو و دام از بیماری دور باشد رشد خوبی خواهد داشت و می تواند بازدهی بالایی را در تولید شیر از خود نشان دهد.

بیماری جفت ماندگی گاو چیست؟

در هنگام زایمان و بعد از زایمان باید توجه بسیار زیادی به گاو ها داشت، زیرا در این مدت ممکن است که مشکلی برای دام ایجاد شود. در این بین یکی از مشکلاتی که ممکن است برای گاو بعد از زایمان اتفاق بیفتد جفت ماندگی می باشد. به این صورت که بعد از زایمان لایه های مربوط به جفت گوساله ممکن است در داخل رحم گاو باقی بماند. که این مشکل ممکن است بر اثر مشکلاتی همچون سخت زایی، سزارین، دو قلوزایی و چند قلوزایی در گاو اتفاق بیفتد. البته وقوع این مشکل بسیار کم و نادر است و ممکن است که حدود 10 درصد گله شما دچار این مشکل شوند. البته باید توجه داشت که عوامل مختلف دیگری نیز مانند  تغذیه نامناسب و آلوده شدن دام به مواردی نظیر باسیلوز، لپتوزپیروز، ویبروز، لیستروز و … می تواند باعث بروز این نوع مشکل و بیماری در دام شود.

جفت ماندگی

در صورتی که بعد از زایمان مشکل جفت ماندگی در دام رخ دهد، مشکلات مختلفی برای دام ایجاد می شود. به این صورت که وجود این بیماری باعث ایجاد عفونت در دام و همچنین تضعیف بدنی او خواهد شد. به این خاطر شما دامداران باید با شناخت علائم این بیماری و دانستن راه درمان آن نسبت به از بین بردن این مشکل اقدام کنید. با توجه به قیمت روز گوساله زنده و گاو، برای جلوگیری از بروز این بیماری و درمان آن باید مواردی را مورد توجه قرار داد.

دلایل بیماری جفت ماندگی در گاوها

این نوع بیماری می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، که شما با رعایت این نوع دلایل می توانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید. به این خاطر ما قصد داریم تا در ادامه به طور کامل دلایل بروز این نوع بیماری در گاو را مورد بررسی قرار دهیم، تا شما را بیشتر با این نوع مشکل آشنا کنیم.

  • استفاده از دارو‌هایی برای زایمان زودرس و زمان بندی شده نظیر هورمون گلیکوکورتیکوئید
  • تغییرات فصلی
  • استرس مداوم در گله
  • تغییرات ناگهانی در جیره
  • کمبود ویتامین‌هایی همچون A و D4
  • افزایش وزن گاو که سخت زایی را به دنبال خواهد داشت
  • آلوده بودن محیط پرورش گاو به مواردی همچون باسیلوز،ویبروز
  • افزایش فشار روی لایه‌های جنین و مادر بر اثر ورم

راه پیشگیری از بروز مشکل جفت ماندگی دام

با بروز این بیماری ممکن است مشکلات مختلفی برای گاو ایجاد شود، که بر روی سلامت آن تاثیر بسیار بدی داشته باشد. به این خاطر شما می توانید برای جلوگیری از بروز این بیماری کارهای خاصی را انجام دهید که مانع از بروز این مشکل خواهد شد. دلیل این امر که شما باید راه پیشگیری از این بیماری را بدانید این است که ممکن است بعد از بروز این مشکل گاو دیگر آبستن نشود. به این خاطر شما با پیشگیری از بروز این بیماری از به وجود آمدن یک ضرر بزرگ مالی جلوگیری خواهید کرد و ما نیز در ادامه به صورت اختصاصی راه های پیشگیری از بروز جفت ماندگی در گاو را بررسی می کنیم.

  • داشتن تحرک روزانه به میزان کافی
  • محل زایمان تمیز
  • در نظر داشتن راه‌های مناسب برای زایش هر چه راحت‌تر
  • رعایت سطح سلنیوم جیره دام
  • تزریق ویتامین A و D در 4 الی 8 هفته قبل از زایمان
  • جیره غذایی محدود و بالانس شده در طول ۸-۶ هفته دوران خشکی

جفت ماندگی گاو چیست

راه درمان مشکل جفت ماندگی گاو

برای رفع هر مشکلی در دام همواره راه درمانی وجود دارد که با این درمان از ضعیف شدن و تلف شدن دام جلوگیری می شود. در این میان ما در این بخش به معرفی روش های درمان بیماری جفت ماندگی گاو خواهیم پرداخت، تا اطلاعات بسیار خوب و دقیقی را در این باره در اختیار شما قرار دهیم.

  • شستشوی رحم گاو
  • خارج کردن باقیمانده جفت با تجویز دارو
  • تزریقات داخل رحمی زیر نظر دامپزشک
  • آنتی‌بیوتیک (احتمالاً با تزریق وریدی و مایع دکستروز) و یا به روش موضعی داخل رحمی توسط دامپزشک

در این مقاله بیماری جفت ماندگی گاو ما به صورت اختصاصی و دقیق به بررسی این بیماری و علائم مختلف آن پرداختیم. همچنین راه درمان این مشکل را مورد بررسی قرار دادیم، تا شما دامداران عزیز بتوانید با مطالعه این مطالب اطلاعات کاملی را به دست بیاورید و از بروز چنین مشکلاتی در دام های خود جلوگیری کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *